SHIFT

--- Sjoerd Hooft's InFormation Technology ---

User Tools

Site Tools


groupwisemailrules
Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

groupwisemailrules [2013/04/30 14:26] (current)
sjoerd created
Line 1: Line 1:
 += GroupWise Mail Rules
 +== Inleiding
 +Soms krijg je van iets of iemand elke dag wel een paar mailtjes. Je bent blij dat je ze krijgt, want ze vertellen je iets wat je wilt weten. Echter, vaak weet je dat al, of wil je ze alleen gebruiken ter referentie. In ieder geval is het vervelend om ze in je inbox te houden. Te veel mailtjes blokkeren het overzicht en zorgen op deze manier voor inefficiënt gebruik van je email. Met deze kleine handleiding zie je hoe je in drie simpele stappen rules kunt maken om je mail allereerst te verplaatsen,​ vervolgens te markeren als gelezen en uiteindelijk zelfs te verwijderen. Op deze manier ben je altijd helemaal op de hoogte van de automatische mail, loop je nooit te ver achter en wordt het nooit teveel. En dat zonder handmatige tussenkomst. Uiteraard kun je zelf bepalen hoe je de regels exact insteld. Iedereen zijn eigen voorkeuren. Deze handleiding gaat er al van uit dat je weet hoe je rules moet maken en is gemaakt voor Groupwise 7, maar werkt wellicht ook op andere versies.
  
 +== Verplaatsen
 +Na het aanmaken van een map maak je een regel aan die er als volgt uitziet: \\
 +{{verplaatsen.jpg}} \\
 +Merk op dat de regel alleen geldt voor nieuwe binnenkomende berichten, en dat er behalve verplaatsen niets mee gebeurd.
 +
 +== Markeren als gelezen
 +Voor mij is na 2 dagen de automatische mail niet meer relevant, en blokkeert het een duidelijk zicht op de hoeveelheid automatische mail van vandaag en gister. Maak een regel aan die de mail na twee dagen als gelezen markeert: \\
 +{{markeeralsgelezen.jpg}} \\
 +
 +== Verwijderen
 +Om de map niet onbeperkt te laten groeien met inmiddels overbodige email laat ik alles verwijderen na een maand:
 +{{verwijderen.jpg}}
 +
 +== Conclusie
 +Op deze manier kun je automatische mail op een verantwoorde manier verwerken, en het mooiste is, het kost geen tijd meer.
 +
 +{{tag>​groupwise dutch}}
groupwisemailrules.txt · Last modified: 2013/04/30 14:26 by sjoerd